Ghymes: Mennyből az angyal – karácsonyi lemezbemutató koncert (SOLD OUT) Hagymaház

2017. december 2. (szombat) 18.00

MINDEN JEGY ELKELT! KELLEMES SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

 

„Szálláskereső Mária misztériuma,

A befogadás embersége,

A szebb jövő ígérete csillog a fenyőfán karácsonykor a gyertya fényében,

az ünnepi vacsora kenyerén, a borban és a Ghymes koncerten is.

Az ünnep legyen velünk.” Szarka Tamás

A műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nemcsak „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem főleg valami egészen más.

A Ghymes zenekar új karácsonyi koncertjén a legszebb és legismertebb karácsonyi dallamok csendülnek fel Szarka Tamás és Szarka Gyula előadásában, úgymint a Mennyből az angyal, a Pásztorok, pásztorok, Ó, gyönyörű, szép, titokzatos éj … valamint 10 karácsonyi vers Szarka Tamástól.

 

A Kossuth-díjas GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

Ghymes:

Szarka Tamás – ének, hegedű, gitárok, koboz

Szarka Gyula – ének, gitár, basszusgitár, bőgő

Jelasity Péter / Jász András – szoprán- és altszaxofon

Horváth János – szintetizátor

Kún Csaba – szintetizátor

 Közreműködik:

a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Kórusa