EFOP-1.2.9-17-2017-00006

www.csaladeskarrierpont.mako.hu

 

 

 

 

EFOP-1.2.9-17-2017-00006- „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából”

 

  • Kedvezményezett neve: Makó Városi Kulturális – Közművelődési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Projekt címe: NŐI INFORMÁCIÓS ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT LÉTREHOZÁSA MAKÓN A CSALÁD-MUNKA ÖSSZEEGYEZTETHETŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA CÉLJÁBÓL
  • Szerződött támogatás összege: bruttó 200 000 000 Ft

 Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft.: bruttó 108.610.000 Ft

FiCsak: bruttó 91.939.000 Ft

Projekt rövid bemutatása:

A Hagymaház és a Fiatal Családosok Egyesülete összefogásában létrejött „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából” című projekt egy olyan térségi munkaerő-piaci állapot kialakítására irányul, amely a helyi megoldásokra és együttműködésekre alapozva megkönnyíti az atipikus munkavállalást és a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű nőknek a munkaerő-piacra való könnyebb visszatérését.

A projekt fő célkitűzésének teljesülése az alábbi részcélok elérése által biztosítható:

 

  1. Fejlődik a munkáltatók és a munkavállalók térségi együttműködése a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében;
  2. Nagymértékben növekszik az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsége Makón;
  3. A magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatások jönnek létre, a közösségek együttműködésével;
  4. Csökkenek a nőkkel szembeni negatív társadalmi és gazdasági sztereotípiák.

 

A projekt előkészítése szakaszában 12 db együttműködési megállapodást kötött a Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft., önkormányzatokkal, helyi civil szervezetekkel és helyi munkáltatókkal a projekt megvalósítására.

 

  • Támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020. november 30.
  • Projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00006

 

Sajtóközlemény

 

Női információs és szolgáltató központ létrehozása makón

2017 | január| 18.

 

A Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft. bruttó 200 millió forint 100%-os európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesül, mely az EFOP-1.2.9-17-2017-0006 azonosítószámú „Női információs és szolgáltató központ létrehozása Makón a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából” című projekt megvalósulására irányul. A projekt időtartama 36 hónap.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, „A nők

a családban és a munkahelyen” című felhívásra, a Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft.(Hagymaház) sikeres pályázatot nyújtott be, melyet a Fiatal Családosok Egyesületével (FiCsak) konzorciumban fog megvalósítani. A projekt során létrehozásra kerülő helyi Nő-Köz-Pont célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítse Makón. A Nő-Köz-Pont feladata olyan helyi hálózat létrehozása, amely beazonosítja, nyilvántartja, közvetíti a nők és a hozzájuk kapcsolható családi környezet számára a térségben elérhető szolgáltatásokat. A munkáltatók és munkavállalók térségi szintű együttműködésének fejlesztése érdekében, olyan együttműködések kerülnek kialakításra az atipikus foglalkoztatás bevezetése iránt érdeklődést mutató munkáltatókkal, mely a megvalósítás során az információk áramlását, a szolgáltatások elérhetőségét és biztosítását szolgálják a helyi erőforrásokra és igényekre támaszkodva. Kiemelt feladata lesz a nők – már említett munkaerőpiaci integrálódásán túl – a családok helyzetének javítása, közvetlen és közvetett segítségnyújtással, a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka össze-egyeztethetőségének érdekében. A pályázati kiírás a nők helyzetének javításán keresztül a családok működését célozza, így a tevékenységek során a nők elérésekor, az egész család (apák, gyermekek, idősebb gene

ráció/nagyszülők) bevonása fontos szempont. A fejlesztés eredményeként, a Hagymaházban nyíló Nő-Köz-Pont, a kommunikációs aktivitások és szemléletformáló tevékenységeken kívül, ingyenes jogi, pszichológiai tanácsadásokat nyújt, ezenkívül formális és nem-formális képzéseket, fejlesztéseket, felkészítéseket is fog biztosítani a célcsoport számára.

A projekt időtartama 3 év, a tervezett fizikai befejezés 2020. november 30.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

 

http://promenad.hu/cikk/tavasztol-no-koz-pont-is-lesz-makon-185344

https://makohirado.hu/2018/01/18/no-koz-pont-indul-makon/

http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/segitik_a_nok_allashoz_jutasat_makon/2546346/