Az ünnephez vezető út – rajzpályázat Hagymaház aulájában

2017. december 18. (hétfő)

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a Hagymaház Galéria
ebben az évben is meghirdeti karácsonyi alkotói pályázatát
Makón és a térségben élő általános és középiskolás tanulók számára

„AZ ÜNNEPHEZ VEZETŐ ÚT”

melyen a pályázók a grafika és a festészet változatos eszközeivel mutathatják be, hogy hogyan töltik az adventet, a karácsonyra való készülődés napjait, heteit. Ezt a semmi máshoz nem hasonlítható időszakot sokféleképpen el lehet tölteni: tervezgetéssel, vásárlással készítéssel, sütéssel, fadíszítéssel és talán kevésbé közismert, ugyanakkor szívmelengetőbb módjai is annak, hogy az ünnepet emlékezetessé tegyük valaki számára: adománygyűjtés, jótékonysági műsor, egy szegény család megajándékozása, egy távol élő rokonnal való kapcsolatfelvétel adakozót is nemesebbé, az ünnep szelleméhez méltóbbá teszik.

A pályaművek A/4 mérettől 50×70 cm (rajz, festés, kollázs, mozaik, készülhetnek, egyéni vagy csoportmunkában. alkotással nevezhet.

A pályaművek hátoldalán az alábbi adatokat kell jól olvashatóan feltüntetni: a pályázó neve, életkora, osztálya, iskolájának neve, címe, e címe, telefonszáma, felkészítő tanár/szülő neve, elérhetőségei (e-mail, telefon)

A pályamunkák külön korcsoportokban (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kerülnek értékelésre és díjazásra. A helyezésekről és a díjak odaítéléséről szakmai zsűri dönt.

A pályaművek beadási határideje: 2017. december 8.
A beadás/beküldés helye: Hagymaház, 6900 Makó Posta u. 2.

A legszínvonalasabb pályaművekből kiállítás nyílik a Hagymaház aulájában.